Realitatea deasupra logicii. Cosmosul altfel decât ar fi trebuit

Realitatea deasupra logicii. Cosmosul: altfel decât ar fi trebuit

De curând a fost descoperită o înșiruire de galaxii care formează o formă aparte, de semilună. Galaxiile se întind pe distanța de 3, 3 miliarde de ani lumină, fiind una dintre cele mai mari structuri de acest tip din întreg Universul cunoscut, concomitent este și o sursă pentru cele mai dezvoltate și impresionante ipoteze despre cosmos, ipotezele pornesc de la cele mai elementare până la cele mai fascinante viziuni ale astronomilor. Arcul Gigant, cum a fost denumit de specialiști, este format din galaxii, grupuri galactice, cantități mari de gaz și de praf. Este situat la 9,2 miliarde de ani lumină distanță.

„Arcul Gigant” a fost descoperit întâmplător, din declarațiile Alexiei Lopez, o aspirantă la doctorat în cosmologie la Universitatea Central Lancashire (UCLan) din Marea Britanie. Alexia Lopez a pus cap la cap mai multe hărți ale obiectelor de pe cerul nopții și a utilizat lumina de la aproximativ 120.000 de quasari– obiecte cerești îndepărtate , ale galaxiilor, foarte puternic luminoase, cu o putere mai mare cu zeci sau chiar sute de ori mai puternică decât a celor mai mari galaxii, în care găurile negre supermasive consumă material și eliberează energie.

 „Arcul Gigant” care se întinde pe 3,3 miliarde de ani lumină în cosmos nu ar trebui să existe

Arcul Gigant este mai mare decât alte adunări de dimensiuni enorme cunoscute de oameni, precum Marele Zid Sloan sau Zidul Polului Sud, fiecare dintre ele are trăsături cosmice și mai mari. Însă fabuloasa descoperirea, care va fi așezată în lista celor mai mari obiecte din cosmos, contrazice și pune în pericol o teorie  care stă la baza concepțiilor astronomilor despre univers. Astronomii au crezut foarte mult timp în ce este cunoscut sub numele de principiul cosmologic. Potrivit căruia materia este distribuită mai mult sau mai puțin uniform în spațiu.

realitatea-deasupra-logicii.-cosmosul-altfel-decat-ar-fi-trebuit-1
Sursa: hindustannewshub.com

„Au existat o serie de structuri de dimensiuni foarte mari care au fost descoperite pe parcursul a mai multor ani și sunt atât de mari, încât te întrebi dacă sunt într-adevăr în acord cu principiul cosmologic”.  

A spus Clowes într-un comunicat pentru publicația Live Science.

Faptul că astfel de entități colosale s-au strâns împreună în anumite colțuri ale cosmosului indică faptul că, probabil, materialul nu este distribuit uniform în jurul universului. Lopez nu știe cum ar arăta aceste teorii, deși a menționat ideea de a modifica modul în care funcționează gravitația la cele mai mari scări, o posibilitate care a fost populară cu un contingent mic, dar puternic, de oameni de știință în ultimii ani.

Însă actualul model standard al universului este construit de astronomi strict pe principiul cosmologic Dacă ajungem să descoperim că este eronat, se poate ca modelul să fie reconsiderat. Așa că ar fi necesar să se demareze o amplă analiză care să se bazeze pe alte seturi de teorii și de reguli. Alte voci din domeniu susțin că o astfel de opinie este revoluționară, din păcate este greu realizabilă, iar o asemenea descoperire nu poate cu adevărat să anuleze o parte atât de mare a teoriilor legate de formarea și constituția Universului.

Publicat de

Elefantul de bibliotecă

Îmi place să cred că am înscrisă în ADN iubirea pentru cărți și poezie. Sunt un elefant de bibliotecă și mă-mbată mirosul de carte veche, visez la boema poeților damnați. Cea mai mare dilemă a mea este ce poet ar trebui să aleg între Baudelaire și Mallarmé, dacă aș putea să mă retrag pe o insulă pustie. Îmi place să scriu despre informații potrivite unui roman clasic al literaturii ruse. Articolele mele sunt despre istorie, teatru, literatură, artă plus alte mici interese. Îmi place să scriu poezie și proză sper să îmi pot publica propriile mele cărți cât mai curând.