Stephen Hawking dă peste cap legile Universului. Paradoxul care poate schimba viitorul omenirii

Celebra teorie legată de găurile negre a lui Stephen Hawking a fost confirmată recent de un grup de cercetători. Potrivit ei nivelul haosului din Univers influențează evoluția găurilor negre. Teoria fizicianului american a fost dezvoltată în anul 1967 pornind de la teoria relativității generale a lui Albert Einstein. Teoria lui Hawking a produs o surpriză foarte mare în lumea savanților pentru că avea o înrâurire majoră pentru modul în care omul înțelesese ordinea Universului până în acel moment.

teoria lui Hawking schimbă în primul rând perspectiva asupra modului în care este perceput timpul, despre care se crede că se scurge unidirecțional. Teorema nou confirmată se bazează și pe una dintre legile termodinamicii, potrivit căreia haosul dintr-un sistem închis se află în permanență în continuă creștere.

Noul studiu prin care s-a ajuns la confirmarea aceste legi a suprafeței găurilor negre are o implicație foarte mare pentru că schimbă perspectiva asupra mai multor legi neștiute ale Universului. Prin intermediul acesteia putem descoperi mai multe legi ascunse care guvernează Universul. În mod straniu, legea ar putea contrazice o altă teoremă care a fost la rândul ei verificată și confirmată. Prin urmare descoperirea sursei acestei fabuloase contradicții dintre cele două teorii ne poate conduce către dezvăluirea unei noi fizici.

Stranietatea acestei descoperiri se naște din faptul că prin confirmarea teoriei lui Hawking legată de evoluția suprafeței găurilor negre este infirmată o altă teorie a aceluiași fizician. Această teorie din urmă fiind la rândul său confirmată. Deslușirea cauzei acestui paradox al confirmării unor teorii care se contrazic reciproc va fi o reală revoluție susțin cercetătorii pentru că atunci va fi descoperită o cu totul altă dimensiune a realității în care trăim.

Publicitate

Publicat de

Elefantul de bibliotecă

Îmi place să cred că am înscrisă în ADN iubirea pentru cărți și poezie. Sunt un elefant de bibliotecă și mă-mbată mirosul de carte veche, visez la boema poeților damnați. Cea mai mare dilemă a mea este ce poet ar trebui să aleg între Baudelaire și Mallarmé, dacă aș putea să mă retrag pe o insulă pustie. Îmi place să scriu despre informații potrivite unui roman clasic al literaturii ruse. Articolele mele sunt despre istorie, teatru, literatură, artă plus alte mici interese. Îmi place să scriu poezie și proză sper să îmi pot publica propriile mele cărți cât mai curând.

Un gând despre „Stephen Hawking dă peste cap legile Universului. Paradoxul care poate schimba viitorul omenirii”

Comentariile sunt închise.